Nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy hosszú munkanap után hazaérsz és végre megszabadulsz passzos ingedtől, a kényelmetlen cipődtől és a nadrágtól, ami egész nap szorított, amíg az íróasztalod mögött ültél. Az pedig egyenesen felér egy hét szabadsággal, amikor kikapcsolod a telefonodat, átveszed a munkásnadrágodat, kimész a kertedbe, mélyet szippantasz a jó levegőből és nekilátsz egy olyan munkának, amit tényleg szívvel-lélekkel csinálsz. Azt viszont fontos tudnod, hogy egy igazán praktikus ház körüli munkákhoz tervezett rövidnadrág többet képes nyújtani számodra, mit egy egyszerű, kényelmes viselet. 

Legyen szó kerti munkáról, a garázsban való pakolászásról, egy kis barkácsolásról vagy az autód, biciklid megbütyköléséről, komfortos nadrág nélkül esélyed sincs arra, hogy mindezek közben igazán jól érzed magad. Az már csak a pont az i-re, ha még praktikus is ez a ruhadarab, valamint az sem hátrány a nagy nyári melegben, ha megfelelően szellőzik. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amelyek az ideális munkásnadrágot jellemzik. 

1. Kényelmes

Bármit is barkácsolsz éppen, a munkásnadrágodnak mindig biztosítania kell számodra a kényelmet akkor is, ha guggolsz, térdelsz, hajolsz vagy a magasba nyúlsz. Pontosan ezért lényeges, hogy elasztikus anyagból készüljön, ergonómiailag mindig passzoljon és az sem árt, ha rugalmas a derékrésze, így ugyanis egy kiadós vasárnapi ebéd után sem fog szorítani. Így tulajdonképpen észre sem veszed, hogy rajtad van, cserébe viszont élvezheted az általa nyújtott előnyöket. 

2. Sok zsebe van

Egy ezermesternek rengeteg szerszáma van, amelyek közül nem árt, ha a legfontosabbak mindig kéznél vannak. Hiszen nincs annál bosszantóbb, mint amikor azért akad meg a jól eltalált munkafolyamat, mert túl távol van a csavarhúzó, a kalapács vagy éppen egy szeg. Viszont a munkavédelmi rövidnadrágod zsebeibe elrejtheted ezeket, így egy mozdulattal elővarázsolhatod ezeket úgy, hogy közben például nem kell elengedned a jól becélzott csavart sem.

3. Kopásálló

Mivel nyilván nem kíméled ezt a nadrágot, viszont jó lenne ha sokáig hű társad maradna a munkában, érdemes kopásálló darabot beszerezni, amelyben bátran térdelhetsz is, meg sem kottyan majd neki. Így nem kell amiatt aggódnod, hogy esetleg kilyukad vagy kikopik a nagy munka közben. 

4. Fényvisszaverő csíkok

Ez valójában olyan esetekben fontos, amikor a nagy munka közben lemegy a nap és rád esteledik, ugyanis nem árt, ha az éppen haza érkező családtagok látják, hogy az udvaron tevékenykedsz. Mert bár a garázsban fel tudod kapcsolni  villanyt, a kert sötétebb részeiben viszont nem fognak látni. Sőt, ha éppen az utcafronton akadt dolgod, különösen praktikus, hiszen az arra járó autósok is látják, hogy áll valaki az út szélén. Vagyis néhány fényvisszaverő csíkkal a nadrágodon megóvhatod magadat az esetleges balesetektől. 

5. Strapabíró

Nem árt neki, ha bemászol a kocsi alá, rápattan némi faforgács, vizes vagy olajos lesz, létrázol vagy hirtelen mozdulatot teszel. Tulajdonképpen ezek egy igazán strapabíró munkásnadrág ismérvei, hiszen te is felszabadultabban dolgozol ha tudod, nem reped szét egy óvatlan pillanatban és nem kell hetente újat venned belőle. 

6. Divatos

Lássuk be, mikor a szomszédok is látnak, nem szívesen megy ki az ember a kertbe szakadt, kinyúlt, ezeréves nadrágban, amely olykor-olykor lecsúszik a nagy munka közben és nem pont ott illeszkedik, ahol kellene. Vagyis a tökéletes munkásnadrág nem csak a fenti pontoknak felel meg, de esztétikus is és megfelel a mai divatnak. Így például ha el kell ugranod a boltba néhány csavarért, nem is kell átöltöznöd. 

Ha ezek után úgy érzed, mindenképpen szükséged van egy ilyen nadrágra és helye van egy ilyen ruhadarabnak a te garázsodban is, hogy bármikor átöltözhess, itt az ideje egy megbízható helyen szétnézned a kínálatban. A grandis.hu webáruházban kedvedre válogathatsz a számtalan modell közül, ahol biztosan megtalálod a számodra tökéleteset.