Ha te is az a típusú ezermester vagy, aki otthon képtelen odabenn ülni onnantól kezdve, hogy beköszönt a jó idő és inkább a garázsban vagy a kertben ténykedik a szabadidejében, akkor bizonyára számodra is fontos az, hogy minden esetben vigyázz magadra és strapabíró, hosszan használható, minőségi ruhákban végezd a munkádat. Összegyűjtöttük az igazán jó munkásnadrág legfőbb ismérveit. 

Minőségi, kényelem és biztonság egyben

A munkásnadrágok esetében mindenképpen találkoznia kell a magas minőségnek, a komfortnak, valamint a biztonságnak is. A kényelemről főként az állítható derékrész, a rugalmas anyag, valamint a belső és külső zsebek gondoskodnak, míg a minőséget főként a kopásálló kialakítás jelzi, amelynek hála amiatt sem kell aggódnod, hogy minden héten újat kell venned belőle, így bátran térdelhetsz, guggolhatsz vagy mászhatsz a magasba benne. Ám természetesen a biztonság mellett sem mehetünk el szó nélkül.

Munkavégzés közben az egyik legnagyobb veszélynek kitett testrész a lábunk. Önhibánkon kívül, a legnagyobb odafigyelés mellett is ráfolyhat, ráeshet valami. De nem csak balesetek ellen kell védenünk a lábunkat, sok olyan munkakör, feladat van, ami nagy terheléssel jár főként a térdek számára. Egy jól megválasztott, minőségi munkásnadrág anyagának köszönhetően védi a lábakat az esetleges sérülésektől, de kényelmet is biztosít viselőjének, többek között a térdelést is kevésbé megterhelővé teszi.

Számtalan típus közül választhatsz

Bár a fentiek egységesen igazak, fontos tudni, hogy számos különböző munkásnadrág típus létezik, amelyek között garantáltan mindenki megtalálja a számára ideálisat. 

Derekas nadrágok

Számos szakma képviselőjének, akármilyen munkavégzéshez, hidegben és melegben egyaránt jó választás, ráadásul számos különböző kialakítású modell létezik közöttük. Van olyan, amelyet sokféle zsebbel látott el a gyártó, de léteznek szalaggal ellátott típusok is. Mindezeknek hála a legfontosabb szerszámok, íróeszközök, jegyzetfüzetek és mérőszalagok kéznél lehetnek.

Ám ha a szempontodból másodlagos kérdés a tárolás lehetősége, a hétköznapi viselethez hasonlító nadrágokat is találhatsz e kategóriában.

Színek terén is nagyon széles a választék, a feketétől a szürkén, kéken, zöldön és sárgán át a barnáig, ízlésednek megfelelő munkásnadrágot hordhatsz a legújabb trendeknek megfelelően. A derekas nadrágok ezen felül kényelmesek is, anyaguknak köszönhetően rugalmasak, guggolás, térdelés közben sem feszülnek. Ráadásul mivel a legtöbb modell dereka állítható, így tökéletesen magadra „szabhatod”, olyan lesz a munkásnadrág, amilyen testalkatodhoz leginkább passzol.

A térd résznél szinte valamennyi darab megerősített anyagú, van köztük bevarrt térdvédő betéttel ellátott is. Amennyiben pedig van lehetőséged arra, hogy a hosszú munkásnadrágot, akkor a 3 in 1 derekas nadrágot nagyon fogod szeretni. A nadrág szára ugyanis állítható, lehet hosszú, bermuda vagy rövid. 

Rövid munkásnadrág

Ezzel pedig meg is érkeztünk a rövid munkásnadrágok világába, amelyek tulajdonképpen ugyanazt tudják, mint a hosszú szárú társaik, viszont a nyári forróság alatt jó szolgálatot tesznek.

Kantáros nadrág

A minőség ebben az esetben is fontos szempont, ezt mindenképpen alapvető kiindulópontnak kell tekinteni a választáskor. Ez a típusú munkásnadrágok nagy előnye, hogy a mellrészhez is adott a tárolási lehetőség, ráadásul többféle színben elérhetők, sőt, sok közöttük térdvédővel is fel van szerelve. Ez a fazon azoknak lehet kitűnő választás, akiket zavar, ha a derékrész nincs védve. 

Farmer

Bár elsőre meglepőnek tűnik, hogy a farmer is a munkavédelmi nadrágok között kap helyet, pedig ez kifejezetten jó választás azoknak, akik munka közben is szeretnek divatosan öltözni. Ráadásul a ezeken a darabokon is vannak extra tároló zsebek a szerszámoknak, munkaeszközöknek és van köztük térdvédős darab is.

Jól láthatósági munkavédelmi nadrágok

A jól láthatóság bizonyos munkakörökben, munkahelyeken kiemelten fontos ez a típus. A fényvisszaverő csíkoknak hála a sötétben is könnyen észrevehetővé teszik a viselőjüket. 

Megvan a fentiek alapján, hogy melyik darab lesz a befutó? Nézz szét a Grandis kínálatában IDE kattintva

kép forrása: freepik.com